Meedoen als vrijwilliger in uw eigen buurt.

• U ontmoet buurtgenoten
  • u breidt uw netwerk uit
  • u leert nieuwe dingen
  • u gebruikt uw talenten
  • u betekent iets voor een ander
  • u draagt bij aan een prettig leefbare buurt

Momenteel hebben wij de volgende vrijwilligersvacatures:

Gezocht: Chauffeur/bijrijder

Vindt u het leuk om aan de slag te gaan als vrijwillig chauffeur/bijrijder? Twee keer per maand op woensdag en 1 keer per maand op vrijdag rijden wij met de Minibus. Onze passagiers zijn voornamelijk ouderen. Vaak zijn zij slecht ter been, kunnen niet meer zelfstandig reizen of zij vinden het fijn in gezelschap van anderen op pad te gaan. Met een minibusuitje bezorgt u ze een heerlijke dag!

Taken
Samen met een collega vrijwilliger haalt u per minibusje Buitenveldertse bewoners van huis op en brengt ze naar een bestemming in Amsterdam of omgeving. Rond 13.00 uur (afhankelijk van de bestemming) brengt u ze weer naar huis. Er gaan maximaal zeven mensen mee. Het Huis van de Wijk zorgt voor het voertuig.

Bent u iemand die:

• In het bezit is van rijbewijs B (personenauto)
  • Veilig en rustig rijdt
  • Collegiaal is
  • Op reguliere basis inzetbaar is op woensdag en/of vrijdag
  • Geduldig en respectvol met (oudere) passagiers omgaat
  • Het leuk vindt om mensen een fijne dag te bezorgen
  • over een diploma Bedrijfshulpverlening (BHV) beschikt, of bereid is deze (op kosten van het Huis van de Wijk Buitenveldert) te behalen.

Tijdsinvestering: 3 dagen per maand. 2x per maand op woensdag en 1x per maand op vrijdag van 09.30 tot ongeveer 15.00 uur (minder dagen is bespreekbaar). We maken ruim van te voren een planning.

Reageren:
Mail uw cv met motivatie naar: info@hvdwbuitenveldert.nl
Meer informatie: Huis van de Wijk, Tel: 020 644 99 36

Gezocht: Vrijwilliger computerbegeleiding

Vindt u het leuk om iemand anders wegwijs te maken op een computer, smartphone of tablet? Het Huis van de Wijk zoekt nieuwe vrijwilligers! Als vrijwilliger geeft u individueel les aan, meestal oudere buurtbewoners. Een les duurt een uur en jullie bepalen samen de lestijden. Het gaat hier om basis-computervaardigheden, of het leren overstappen van PC naar tablet of IPad.

Het doel van de begeleiding is dat mensen in de digitale wereld mee kunnen blijven doen en communiceren.

Wat voor kennis of vaardigheden heeft u nodig?
- Geduld hebben en uiteraard goed kunnen omgaan met een PC of tablet.
- Een vrijwilligersovereenkomst, met Verklaring Omtrent Gedrag zijn onderdeel van de aanname-procedure. Neem contact op via: mail@hvdwbuitenveldert.nl

Gezocht: vrijwilliger 4 en 5 mei comité

De vrijwilligers van het 4 en 5 mei comité van het Huis van de Wijk Buitenveldert verzorgen al vele jaren de 4 mei herdenking en de 5 mei viering. De herdenking op het Ontmoetingseiland in het Gijsbrecht van Aemstelpark, trekt ieder jaar vele belangstellenden.

Hiernaast organiseert het comité het traditionele Bevrijdingsbal. Een happening waar heel Buitenveldert voor uitloopt.

Vindt u de herdenking ook belangrijk en wilt u een steentje bijdragen? Meld u dan aan voor een oriënterend gesprek bij het Huis van de Wijk Buitenveldert, door een mail te sturen naar j.straub@hvdwbuitenveldert.nl of te bellen met Tel: 020 644 99 36.