JAZZ in de Wijk

elke vrijdag

poster sembang kopi

Muuragenda
van juni, juli en augustus

Muuragenda

Persbericht Jazz in de Wijk Buitenveldert Seizoen 2022-2023

show jazz in de wijk

Op zondagmiddag 28 augustus wordt het nieuwe JAZZ in de Wijk seizoen 2022-2023 ingeluid met het inmiddels tot traditie geworden
“Tribute to Eddy Sanchez” concert in het Huis van de Wijk Buitenveldert.
Eddy Sanchez speelde in de tweede helft van de vorige eeuw veel voor radio en TV, onder andere samen met Jazz-violist Frans Poptie
en woonde heel lang in Buitenveldert.

Jean Louis van Dam, onze meesterpianist en adviseur brengt weer zijn muzikale vrienden mee, zoals Frits Landesbergen en
Evert Braumuller
(inmiddels 90 geworden!).

De ritmesectie bestaat uit Edwin Corzilius - contrabas en Joop Kooger - drums.
De theaterzaal wordt weer als een echte Jazzclub ingericht en de voetjes mogen van de vloer.

Zaal open: 13:45 uur.
Tickets: € 10,--.

Bij aanvang wordt u een drankje aangeboden en er worden als gebruikelijk, weer hapjes rondgedeeld.
Reserveren: email naar hhw8@xs4all.nl » of telefonisch bij het Huis van de Wijk Buitenveldert op Tel: 020-644 99 36 »

Nieuwe stadsdeelcommissie Zuid een bezoekt het Gijsbrecht van Aemstelpark

stadsdeelcommissie zuid

Op woensdag 11 mei 2022 bracht de bijna voltallige nieuwe Stadsdeelcommissie Zuid een bezoek aan Buitenveldert/Zuidas. Doel van het bezoek was om de Stadsdeelcommissie informatie mee te geven over de sociale opgaves in het gebied en daarbij ook aandacht te vragen voor de sociale functie van het Ontmoetingseiland in het rijksmonumentale Gijsbrecht van Aemstelpark. Ron van Soest was gevraagd een toelichting te geven op het ontwerp en de geschiedenis van het park. Dit bezoek was een mooi nieuw initiatief van het stadsdeel om zo op locatie kennis te maken met sociaal bewogen bewoners.

De leden van de Stadsdeelcommissie Zuid werden hartelijk ontvangen door het Levensboomcollectief, bestaande uit 5 bewoners die zich inspannen om meer verbinding te leggen in het gebied door middel van het organiseren van activiteiten op het Ontmoetingseiland. De bevolking groeit en verandert. Door de activiteiten worden gelukkig steeds meer mensen bereikt. Ook komen er meer en meer bewonersinitiatieven die goed zijn voor de sociale cohesie.

Op 2 juni 1958 werd de eerste steen geplaatst voor de aanleg van Buitenveldert, volgens Cornelis van Eesteren uitgegroeid tot het meest geslaagde deel van het Algemene Uitbreidingsplan, met veel licht, lucht en ruimte. Toen al werd door bewoners zelf aangegeven wat er nog meer nodig was voor de opbouw van deze nieuwe wijk. Buitenveldert werd bestuurd door een Wijkraad binnen de Stichting Wijkontmoetingscentrum Buitenveldert.

De samenwerking tussen Stadsdeel en bewoners wordt zeer gewaardeerd, maar er zijn wel wat knelpunten die het soms moeilijk maken. De foto onder de Levensboom laat duidelijk zien hoe prettig en nuttig de ontmoeting werd ervaren.