Agenda: Overzicht van alle activiteiten in septembert 2021

maandagenda

Deze agenda is onder voorbehoud. Nieuwe maatregelen vanuit de Rijksoverheid kunnen leiden tot wijzigingen. U kunt voor de laatste informatie kijken op de website van de Rijksoverheid: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19 »

De Inloop "De Buurvrouw" draait weer op dinsdag, woensdag en donderdag van van 11.15 – 12.45 uur of van 13.15 – 14.45 uur. U bent van harte welkom! De koffie staat klaar. Maak wel een afspraak via Tel 06-151 660 36 »

Er zijn weer vele leuke, gezellige en interessante activiteiten zoals een gezonde hap in de middag, de vriendenkring, het financieel cafe, fotografielessen, het open atelier, het sociaal loket, maar ook gymnastiek voor 55+, de Kunstgroep Buitenvelder en het spreekuur van de GGZ.

Het overzicht van alle activiteiten binnen en rondom het Huis van de Wijk Buitenveldert is online te lezen. Klik op onderstaande link of op de afbeelding hierboven.

De Muuragenda
Openen: Open de complete agenda in uw browser door met de muis te klikken op deze link of op de bovenstaande afbeelding»
Info: Tel 020-644 99 36 »
Mail: info@hvdwbuitenveldert.nl »

De Wijkkrant van september 2021 staat online

De nieuwste wijkkrant is verschenen en voor wie hem direct wil lezen, staat hij hier online.

In deze wijkkrant ondermeer:
Buitenveldert/Zuidas nog lang niet duurzaam, Zuidas krijgt een weekmark, Doe mee met het Buurtbudget Zuid 2021, Prijsvraag: Ik zie, ik zie .., Ook bij dementie: meedoen!, Buurtpicknick Gijsbrecht van Aemstelpark op 5 september, Cultuurcentrum Griffioen naar de Zuidas, Dierenbescherming zoekt collectanten, Prijsuitreiking schrijfwedstrijd op 22 september, Kunst in Buitenveldert: Joanneke Meester's Robots, Nieuwe plannen voor het ZuidasDok, ingezonden brieven en natuurlijk de column van Julia!
Verder worden alle evenementen, activiteiten en bijeenkomsten in de buurt vermeld.

Blijf op de hoogte van alle gebeurtenissen in en rondom Buitenveldert en klik op deze link » of op de afbeelding om de wijkkrant te bekijken.

De Amsterdamse Boekhandel wordt een coöperatie en zoekt coöperanten!

amsterdamse-boekhandel

De Amsterdamse Boekhandel is in een paar jaar uitgegroeid tot een begrip in Buitenveldert, een goede boekhandel met een ruim assortiment kinderboeken en literatuur, een instituut voor Amsterdamse scholen, maar ook verschillende instellingen en bijzondere groepen weten de weg naar de boekhandel te vinden. De Amsterdamse Boekhandel geeft een impuls aan het culturele leven in de omgeving.

Ondanks het gegeven dat het boekenvak in zijn geheel onder druk staat door internetaanbieders en ontlezing, is De Amsterdamse Boekhandel een rots in de branding. De winkel draait een behoorlijke omzet tegen beheerste kosten.
2018 was een topjaar.

Vanaf 2019 is er echter tegenwind. De bereikbaarheid van de winkel is door perikelen rond de metro beperkt geweest. En in 2020 kregen we te maken met de corona-pandemie. Om de winkel voor de buurt en de klanten te behouden, moeten we alle zeilen bijzetten.

Met deze punten in het achterhoofd is het idee ontstaan om van de boekhandel een coöperatie te maken: een boekwinkel van, voor en door alle betrokkenen. Een boekwinkel met een groot aantal betrokken coöperanten, die met een financiële inleg een gezonder voortzetting van de winkel mogelijk maken.

Zo’n coöperatie biedt de meeste zekerheid om het voortbestaan van De Amsterdamse Boekhandel op lange termijn te garanderen. Het zou een coöperatie moeten worden met flink wat leden, een stuk of 200 voor een stevige basis, waardoor er voldoende middelen ingezameld kunnen worden om haarcontinuïteit te garanderen. Daarbij denken we aan een inleg per coöperant van €1000,-.

Het komende jaar gebruiken we om dit vorm te geven. We gaan een coöperatiestructuur uitwerken, coöperanten werven, een coöperatiebestuur zoeken en dan, als alles rond is, een coöperatie oprichten die de winkel overneemt van de huidige eigenaar.

Denis Stirler, de oprichter/eigenaar, wil nog jaren bij De Amsterdamse Boekhandel betrokken blijven. Niet meer als eigenaar, wel als coöperant en bedrijfsleider. Hiermee draagt hij bij aan het voortbestaan van de winkel.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Denis Stirler
Email: info@deamsterdamseboekhandel.nl »
Tel. (0031)(0)20-4218324 »

Gezocht: vrijwilligers

vrijwilliger

Vindt u het leuk om buurtgenoten te ontmoeten, uw netwerk uit te breiden en iets te betekenen voor een ander? Uw talenten in te zetten en bij te dragen aan een prettig leefbare buurt? Wij zoeken regelmatig vrijwilligers die zich willen inzetten voor wijkbewoners.
Voor u nadere informatie over
actuele vrijwilligersvacatures,
klik je op deze link »