Meedoen als vrijwilliger in uw eigen buurt geeft een goed gevoel.

• U ontmoet buurtgenoten
  • u breidt uw netwerk uit
  • u leert nieuwe dingen
  • u gebruikt uw talenten
  • u betekent iets voor een ander
  • u draagt bij aan een prettig leefbare buurt

Momenteel hebben wij de volgende vrijwilligersvacatures:

Gezocht: Chauffeur/bijrijder

Vindt u het leuk om aan de slag te gaan als vrijwillig chauffeur/bijrijder? Twee keer per maand op woensdag en 1 keer per maand op vrijdag rijden wij met de Minibus. Onze passagiers zijn voornamelijk ouderen. Vaak zijn ze slecht ter been, kunnen niet meer zelfstandig reizen of ze vinden het fijn in gezelschap van anderen op pad te gaan. Met een minibusuitje bezorgt u ze een heerlijke dag!

Taken
Samen met een collega vrijwilliger haalt u per minibusje Buitenveldertse bewoners van huis op en brengt ze naar een bestemming in Amsterdam of omgeving. Rond 13.00 uur (afhankelijk van de bestemming) brengt u ze weer naar huis. Er gaan maximaal 7 mensen mee. Het Huis van de Wijk zorgt voor het voertuig.

Bent u iemand die:

• In het bezit is van rijbewijs B (personenauto)
  • Veilig en rustig rijdt
  • Collegiaal is
  • Op reguliere basis inzetbaar is op woensdag en/of vrijdag
  • Geduldig en respectvol met (oudere) passagiers omgaat
  • Het leuk vindt om mensen een fijne dag te bezorgen
  • over een diploma Bedrijfshulpverlening (BHV) beschikt, of bereid is deze (op kosten van het Huis van de Wijk Buitenveldert) te behalen.

Tijdsinvestering: 3 dagen per maand. 2x per maand op woensdag en 1x per maand op vrijdag van 09.30 tot ongeveer 15.00 uur (minder dagen is bespreekbaar). We maken ruim van te voren een planning.

Reageren:
Mail uw cv met motivatie naar: info@wocbuitenveldert.nl
Meer informatie: Huis van de Wijk, Telnr: 020 644 99 36

keukenprinses

Gezocht: keukenprinsen of prinsessen

In het Huis van de Wijk koken onze vrijwilligers heel wat af. Dat kunnen complete diners zijn, lunches of een high tea, maar ook eenvoudiger gerechten zoals soep of hapjes.

Of u nu de sterren van de hemel kookt of het leuk vindt om te assisteren: iedereen die zich thuis voelt in de keuken, in een team wil werken en graag de handen uit de mouwen steekt, nodigen wij uit te reageren. In het Huis van de Wijk Buitenveldert hebben we de beschikking over een professionele en volledig uitgeruste keuken.

Wat levert het u op?
U bent als kookvrijwilliger van grote waarde. Samen genieten van een goede maaltijd in een gezellige sfeer, is namelijk niet voor iedereen een vanzelfsprekendheid. Daarom bieden wij buurtbewoners, veelal ouderen, de gelegenheid gezamenlijk in het Huis van de Wijk te eten tegen een schappelijke prijs. Dit kunnen wij alleen doen met de hulp van vrijwilligers.

Samen koken is leuk om te doen. U kunt uw kookkunsten met anderen delen of zelf iets nieuws leren. U ontmoet buurtgenoten en niet zelden ontstaan in onze kookgroepen nieuwe vriendschappen.

Reageren:
Mail uw cv met motivatie naar: info@wocbuitenveldert.nl
Meer informatie: Huis van de Wijk, Telnr: 020 644 99 36

Gezocht: Vrijwilliger computerbegeleiding

Vindt u het leuk om iemand anders wegwijs te maken op een computer of tablet? Het Huis van de Wijk zoekt nieuwe vrijwilligers! Als vrijwilliger geeft u individueel les aan, meestal oudere buurtbewoners. Een les duurt een uur en jullie bepalen samen de lestijden. Het gaat hier om basis-computervaardigheden, of het leren overstappen van PC naar tablet of IPad.

Deze begeleiding is van grote waarde omdat het mensen in deze digitale wereld kan behoeden voor sociale uitsluiting.

Wat voor kennis of vaardigheden heeft u nodig?
- Geduld hebben en uiteraard goed kunnen omgaan met een PC of tablet.
- Een vrijwilligersovereenkomst bij welzijnsorganisatie Dynamo, met Verklaring Omtrent Gedrag zijn onderdeel van de aanname-procedure.

Interesse?
Meld u dan aan voor een oriënterend gesprek bij het Digiteam, door een mail te sturen naar digiteam@huisvdwijkbuitenveldert.nl.

Gezocht: vrijwilliger 4 en 5 mei comité

De vrijwilligers van het 4 en 5 mei comité van het Wijkontmoetingscentrum Buitenveldert verzorgen al vele jaren de 4 mei herdenking en de 5 mei viering. De herdenking, die plaats heeft op het Ontmoetingseiland in het Gijsbrecht van Aemstelpark, trekt ieder jaar een groeiend aantal belangstellenden.

Hiernaast organiseert het comité het traditionele Bevrijdingsbal. Een happening waar heel Buitenveldert voor uitloopt.

Gezien de toenemende belangstelling voor de herdenking heeft het comité dringend behoefte nieuwe vrijwilligers. Vindt u de herdenking ook belangrijk en wilt u een steentje bijdragen? Meld u dan aan voor een oriënterend gesprek bij het WOCB, door een mail te sturen naar info@wocbuitenveldert.nl of te bellen met Telnr: 020 644 99 36.