Vrijwilligers

Meedoen als vrijwilliger in uw eigen buurt is plezierig en bevredigend. Zo kunt u:

• Buurtgenoten ontmoeten
  • Uw netwerk uitbreiden
  • Nieuwe dingen leren
  • Uw talenten inzetten
  • Iets betekenen voor een ander
  • Bijdragen aan een prettig leefbare buurt

Momenteel hebben wij de volgende vrijwilligersvacatures:

Gezocht: Chauffeur/bijrijder

Vindt u het leuk om enkele keren per maand aan de slag te gaan als vrijwillig chauffeur/ bijrijder? Samen met een collega haalt u per minibus bewoners van huis op en brengt ze naar een bestemming in Amsterdam of omgeving. Rond 13.00 uur brengt u ze weer naar huis terug. Het gaat om wijkbewoners die moeilijk zelf op pad kunnen of graag mét iemand op stap gaan. Er gaan maximaal 7 mensen mee. Het WOCB zorgt voor het voertuig (minibusje).

Bent u iemand die:

• In het bezit is van rijbewijs B (personenauto)
  • Veilig en rustig rijdt
  • Collegiaal is
  • Op reguliere basis inzetbaar is
  • Geduldig en respectvol met (oudere) passagiers omgaat
  • Het leuk vindt om mensen een fijne dag te bezorgen
  • over een diploma Bedrijfshulpverlening (BHV) beschikt, of bereid is deze (op kosten van het WOCB) te behalen.

Tijdsinvestering: 2 a 3 keer per maand op woensdag en vrijdag van 09.30 tot ongeveer 15.00 uur. Er wordt ruim van te voren een planning gemaakt.

Reageren:
Mail uw cv met motivatie naar: info@wocbuitenveldert.nl »
Meer informatie: Huis van de Wijk, Telnr: 020 644 99 36

keukenprinses

Gezocht: Keukenprinses (Prinsen ook welkom!)

Houdt u van koken en vindt u het leuk om mee te helpen in ons buurtrestaurant? Het Huis van de Wijk zoekt vrijwilligers voor het kookteam (m/v). Of u nu de sterren van de hemel kookt of het leuk vindt om te assisteren in de keuken en het restaurant: een ieder met gevoel voor gastvrijheid en teamgeest, nodigen wij uit te reageren.

Reageren:
Mail uw cv met motivatie naar: info@wocbuitenveldert.nl »
Meer informatie: Huis van de Wijk, Telnr: 020 644 99 36

Gezocht: Vrijwilliger computerbegeleiding

Vind jij het leuk om iemand anders wegwijs te maken op een computer of tablet? Het huis van de Wijk zoekt nieuwe vrijwilligers! Als vrijwilliger geef je individueel les aan, meestal oudere buurtbewoners. Een les duurt een uur en jullie bepalen samen de lestijden. Het gaat hier om basis-computervaardigheden, of het leren overstappen van PC naar tablet of IPad.

Deze begeleiding is van grote waarde omdat het mensen in deze digitale wereld kan behoeden tegen sociale uitsluiting.

Wat voor kennis of vaardigheden heb je nodig?
- Geduld hebben en uiteraard goed kunnen omgaan met een PC of tablet.
- Een vrijwilligersovereenkomst bij welzijnsorganisatie Dynamo, met Verklaring Omtrent Gedrag zijn onderdeel van de aanname-procedure.

Interesse?
Meld je dan aan voor een oriëntatie-gesprek bij het Digiteam, door een mail te sturen naar digiteam@huisvdwijkbuitenveldert.nl.