Plan voor Paviljoen Ontmoetingseiland - OPROEP OM TE STEMMEN!

Het stadsdeel Zuid vraagt haar bewoners om mee te beslissen over welke plannen en initiatieven er uitgevoerd gaan worden.

In elk gebied van stadsdeel Zuid is €100.000 beschikbaar. Inwoners van Buitenveldert, Zuidas konden plannen indienen. Vervolgens kunnen nu de buurtgenoten stemmen op de plannen die zij goed vinden voor de buurt.

Plannen met de meeste stemmen worden uiteindelijk uitgevoerd.


Via de link: https://buurtbudgetzuidbuitenveldertzuidas.amsterdam.nl » kunt u stemmen voor een plan, ook wel "liken" genoemd.

Als bewoner van Buitenveldert, Zuidas bepaalt u welke plannen en initiatieven uit de buurt worden uitgevoerd. Bekijk de ingezonden plannen en geef de plannen die u goed vindt een "like" en stem voor een of meer plannen.

Eén van de plannen is het plan voor een Paviljoen op het Ontmoetingseiland.
Monique Disselhoff van het Levenscollectief roept op dit plan te steunen:
"Er is eindelijk kans dat het mobiele paviljoen met ecotoilet van Stichting De Boshalte, dat volgend jaar moet verdwijnen, kan worden herplaatst op het Ontmoetingseiland. Dit is al heel lang een wens van bewoners, bezoekers en sporters."

Het plan voor een pavilioen op het Ontmoetingseiland vind u via de onderstaande link:
https://buurtbudgetzuidbuitenveldertzuidas.amsterdam.nl/plan/16532 »

Het Levenscollectief bedankt u hierbij alvast hartelijk voor uw stem.


Toch mooie 4 mei Herdenking en 5 mei Viering

De Herdenking

Ondanks het gegeven dat we ieder voor onszelf stilstonden bij de Dodenherdenking en de Bevrijding, zullen deze dagen ons bijblijven als heel indrukwekkend en verbindend. De toespraak van onze koning, een echte Vader des Vaderlands, al is hij ‘nog maar’ 53 jaar. De rede van Arnon Grunberg, met zijn oproep tot bezinning, tot oog blijven houden voor details. Tot nooit meer wegkijken!

De Dodenherdenking op het Ontmoetingseiland in het Gijsbrecht van Aemstelpark was voor wie er langs kwam een klein beetje zichtbaar. De vlag hing halfstok, met veel dank aan Hans en Ton, die ontdekten dat het touw doorgesleten was en net voor sluitingstijd een nieuw koord bemachtigden. Om met hulp van een lange buurtgenoot het vlaggenkoord door het oog boven in de mast te peuteren.


De Viering

Ook op 5 mei wapperde de driekleur fier aan zijn nieuwe touw. En in verschillende buurten kregen bewoners de verrassing van hun leven! We hadden kleine pop-up concertjes georganiseerd als oppepper voor al die mensen die al 7 weken alleen thuis zitten.

Een draaiorgel, de bus van Paco en Caren met heerlijke meezingers en een jong viool & cello duo van Musici van Morgen. Iedereen was enorm blij en moest soms zelfs een traantje wegpinken...


De Wijkkrant van juni 2020 staat online

De nieuwste wijkkrant, de tweede Corona special, is verschenen en voor wie hem direct wil lezen, staat hij hier online! »

In deze wijkkrant ondermeer: "Sterfte onder bewoners verpleeghuizen is dramatisch", Marion Hoitink, locatiemanager van Beth Shalom: "Niet besmet raken!", Amsterdamse boekhandel: "Veel steun van onze klanten", Geen fleurige balie voor Season's flowers, Corona in Buitenveldert: "de schade is relatief beperkt", Kennismaking Zuidas met Pauline Lingg, Toch een beetje 4 en 5 mei viering in Buitenveldert, David van Traa, directeur Zuidas: Heel hard doorwerken, Stichting De Boshalte krijgt steun, Kunst in tijden van Corona: Olga van Steenwijk, kleurrijke fotoreportages uit Buitenveldert en natuurlijk de column van Julius! Verder worden alle evenementen, activiteiten en bijeenkomsten in de buurt vermeld.

Blijf op de hoogte van alle gebeurtenissen in en rondom Buitenveldert en klik op deze link » of op de afbeelding om de wijkkrant te bekijken.


Online Gouden Boeken:
Tekenbijeenkomsten vanuit huis

Hoe werkt online Gouden Boeken?
Via het programma Zoom worden tekenbijeenkomsten georganiseerd, waar maximaal 25 deelnemers per groep aan mee kunnen doen. Iedereen kan meedoen. Ervaring met Gouden Boeken, tekenen en schrijven is niet nodig. Pakketjes met tekenmaterialen en een map om de tekeningen te bundelen worden afgegeven aan het huisadres. Daarbij houden we natuurlijk de preventieve maatregelen in acht.

De cursus omvat in totaal vijf online bijeenkomsten. Deelnemers ontvangen een directe link naar de Zoom-omgeving om de bijeenkomst bij te wonen. In de bijeenkomsten leren mensen hun verhalen te verwoorden en te verbeelden.

De bijeenkomst start met een oefening die hen helpt om erin te komen en schaamte los te laten, zodat ze vrij en veilig uitdrukking kunnen geven aan wat voor hen belangrijk is. Aan de hand van een leuke opdracht worden herinneringen die verscholen liggen, vertaald in tekeningen waar teksten bij worden geschreven.
Het zijn afwisselende oefeningen waarin zowel tekst als beeld worden gebruikt.

Iedereen gaat zelfstandig met de opdracht aan het werk. Na het schrijven en tekenen worden de verhalen en herinneringen gedeeld. Alle tekeningen samen vormen een persoonlijk Gouden Boek.

Leen-tablets
Niet elke oudere heeft thuis een laptop, tablet of telefoon voor handen om toegang te krijgen tot het programma Zoom. Wel willen wij het voor iedereen mogelijk maken. Daarom bieden wij tablets aan die voor de periode van de bijeenkomsten kosteloos geleend kunnen worden.

ONDERSTEUNING BIJ OPSTARTEN PROGRAMMA ZOOM
Iedereen ontvangt een uitgebreide beschrijving hoe het programma Zoom te downloaden en hoe het werkt. Voor de eerste bijeenkomst doen we een test-bijeenkomst om bekend te worden met het programma. Indien het niet lukt wordt de deelnemer persoonlijk ondersteund door
Debbie Claassen, Tel 06–54247265 ».

Praktische informatie
Data en tijden:
Woensdag 6 mei van 10:00 - 12:00 start de eerste groep. Indien deze groep vol zit, wordt een volgende groep op maandagochtend gestart.

Kosten:
De eigen bijdrage is € 25,— per deelnemer, inclusief tekenpakket.

De online Gouden Boeken bijeenkomsten zijn mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van stichting RCOAK » en fonds Sluyterman van Loo ».

Info:
Eva Durlacher, Tel 06-287 815 39 » of e-mail: E.durlacher@xs4all.nl »

Carla Lantinga, Tel 06-373 140 69 » of e-mail: c.lantinga@hvdwbuitenveldert.nl »


Gezocht: vrijwilligers

vrijwilliger

Vindt u het leuk om buurtgenoten te ontmoeten, uw netwerk uit te breiden en iets te betekenen voor een ander? Uw talenten in te zetten en bij te dragen aan een prettig leefbare buurt? Wij zoeken regelmatig vrijwilligers die zich willen inzetten voor wijkbewoners.
Voor u nadere informatie over
actuele vrijwilligersvacatures,
klik je op deze link »