UITGELICHT: Zondag 28 april - Sunday Sounds
met het Mainstream Combo

UIT in Buitenveldert

Kom muzikaal genieten van het Mainstream Combo. Vijf musici en een zangeres verzorgen voor u een jazzy optreden: om naar te luisteren of om op te dansen. Het repertoire omvat songs uit het American Song Book: ballads, bossanova’s en up-tempo nummers. De bezetting is: tenorsax, trompet/bugel, piano, drums, bas & zang.

Aanvang: 14.00 tot 16.30 uur.
Entree: gratis
Plaats: Huis van de Wijk Buitenveldert, A.J. Ernstraat 112.
Mail: info@hvdwbuitenveldert.nl »

Dinsdag 30 april - Met de GroenGrijs bus naar de Bloemendagen in Anna Paulona (NH)

bloemendagen

Op dinsdag 30 april 2019 gaan we met de GroenGrijs bus,
in samenwerking met de Elisabeth Otter-Knoll Stichting,
naar de Bloemendagen in de kop van Noord-Holland.
We vertrekken om 11.00 uur vanaf de Elisabeth Otter-Knoll Stichting. Opstapplaats: Loowaard 3, 1082 KR Amsterdam

Met de bus rijden we eerst naar het Strandpaviljoen Sint Maartenszee waar iedereen op eigen kosten kan lunchen. Hierna maken we een twee uur durende rondrit met een lokale gids langs de bloembollenvelden in de polder en door Anna Paulowna, waar in het kader van de Bloemendagen heel veel mooie bloem-mozaïeken te zien zijn én brengen we een bezoek aan de Poldertuin (ook wel de Kleine Keukenhof genoemd)

Na afloop van de rondrit maken we nog een kleine (sanitaire) stop waar u ook nog even een kopje koffie of thee kan nuttigen.

Tijdschema programma:
10.45 uur– verzamelen bij de receptie van de Elisabeth Otter-Knoll Stichting. Loowaard 3, 1082 KR Amsterdam.
11.00 uur - vertrek.
12.15 uur – aankomst Strandpaviljoen.
13.30 uur – vertrek Strandpaviljoen.
14.15 – 16.15 uur – rondrit met lokale gids langs de bloemenmozaïeken en de bollenvelden en een bezoek aan de Poldertuin in Anna Paulowna
17.30 uur - verwachte aankomsttijd in Amsterdam.

Kosten voor deze dag zijn € 15,00 per persoon inclusief busreis met rondleiding door een plaatselijke gids. Exclusief koffie/thee en lunch.
Gaat u gezellig mee?

Dit is een initiatief van de Elisabeth Otter-Knoll Stichting. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar: eoks-ontspanning@live.nl t.a.v Claartje Asser (coordinator Activiteiten Elisabeth Otter-Knoll Stichting)

Lees hier meer over de bloemendagen »

Aanmelden via: eoks-ontspanning@live.nl »
Tijd: 11.00 - 17.00 uur.
Entree: € 15,- pp
Opstapplaats: Elisabeth Otter-Knoll Stichting, Loowaard 3, 1082 KR Amsterdam.
Meer info: Tel 020-644 99 36 »

April t/m 14 juni - Expositie Corine Kremer in het Huis van de Wijk

corine-kremer

Vanaf 7 april exposeert Corine Kremer met eigen werk en kopieën van beroemde meesters in het Huis van de Wijk. Corine Kremer is kind van ouders met een café in de Jordaan. Ze moest zichzelf zien te vermaken en deed dat door bij kunststudenten te gaan zitten die grachtenpanden schilderden. Ze tekende geveltjes maar ook poppetjes met mooie jurkjes, waarna het een logische stap was om op haar 13e naar de modevakschool te gaan. Ze werkte net als haar moeder "in de hoeden" en werd later coupeuse en ontwerpster. Weer later haalde ze haar horeca diploma. De appel valt niet ver van de boom!

corine-kremer

Naast haar werkzame leven is ze altijd blijven schilderen. Haar buurvrouw introduceerde haar bij de Zondagsschilders. Ze kreeg daar les van Maarten Krabbé, de vader van. Van hem leerde ze hoe je werk precies kon naschilderen door rechte en schuine lijnen te trekken. Via de lessen van Ies Jacobs heeft ze zich het modeltekenen eigen gemaakt. En verder trok ze er vaak met een groep op uit om buiten te schilderen. Deze veelzijdige thema’s en invalshoeken zijn tot 14 juni terug te zien in het Huis van de Wijk Buitenveldert.

Opening: 7 april, expositie duurt tot en met 14 juni
Aanvang: 15.00 uur.
Plaats: Huis van de Wijk Buitenveldert, A.J. Ernstraat 112.

De Wijkkrant van April 2019 staat online

De nieuwste wijkkrant is verschenen en snel op veel plekken in de buurt te verkrijgen. Voor wie hem direct wil lezen, staat hij hier online! »

In deze wijkkrant ondermeer: Cordaan: Het gaat om de glimlach, Afscheid lijn 51 en start bus 55, Kunst in Buitenveldert: Rita Süter, kunstzinnig therapeut, Gezocht: vrijwilliger 4 en 5 mei comité, Komende en gaande huisarts in Buitenveldert, Alzheimer Trefpunt Buitenveldert: inloop vergeetachtigheid of dementie?, Schiphol: groot onderhoud aan de Zwanenburgbaan, Open lucht expositie "Streets of the World" in Zuidas, Kunstgroep Buitenveldert gaat fleurig en vrolijk werk laten zien en natuurlijk weer de column van Julius! Verder worden alle evenementen, activiteiten en bijeenkomsten in de buurt vermeld.

Blijf op de hoogte van alle gebeurtenissen rondom Buitenveldert en klik op deze link » of op de afbeelding om naar de wijkkrantpagina te gaan.

Overzicht van alle activiteiten in april 2019

activiteiten

Ook in het nieuwe jaar zijn er weer vele activiteiten zoals haarverzorging, een vriendenclub, een klassiek koor, een open atelier, een sociaal loket, maar ook gymnastiek 55+, bridge, gitaarles, Italiaans voor beginners en een spreekuur GGZ. Dit is maar een kleine greep uit het aanbod deze maand. Er is echt zo veel te doen in het Huis van de Wijk Buitenveldert. Kijk snel wat er voor u bij zit en kom langs!

Het overzicht van alle activiteiten binnen en rondom het
Huis van de Wijk Buitenveldert is online na te lezen,
Klik op onderstaande link of op de afbeelding hiernaast.

Link: Naar overzicht van de activiteiten »
Download: Download hier direct de PDF file »

Gezocht: vrijwilligers

vrijwilliger

Vindt u het leuk om buurtgenoten te ontmoeten, uw netwerk uit te breiden en iets te betekenen voor een ander? Uw talenten in te zetten en bij te dragen aan een prettig leefbare buurt? Wij zoeken regelmatig vrijwilligers die zich willen inzetten voor wijkbewoners. Op de pagina Vrijwilligers vindt u nadere informatie over actuele vrijwilligersvacatures.