UITGELICHT: Zondag 23 februari - Jazz in de Wijk:
Pianist Jean Louis van Dam brengt Gypsy Jazz

jazz-in-de-wijk

Na het verrassende en succesvolle optreden van Jazz diva Deborah Carter op 22 december, wordt de theaterzaal van het Huis van de Wijk Buitenveldert op zondag 23 februari weer omgetoverd tot een echte Jazz Club.

Zoals gebruikelijk, wordt er steeds een muzikaal thema of een eerbetoon aan een befaamde muzikant of zangeres gekozen om variatie in de programmering te brengen. Deze keer is er gekozen voor het thema Gypsy Jazz, oftewel een tribute aan de muziek van gitarist Django Reinhardt en violist Stephane Grappelli.

Onze vaste muzikale pianist en gids Jean Louis van Dam brengt de volgende musici met zich mee: Reinier Voet, gitaar, Jan Brouwer gitaar en Jet Stevens contrabas. Zij treden vaak met elkaar op onder de naam Pigalle44 ». De viool wordt bespeeld door Karin van Kooten. Kortom, het wordt weer een gezellige middag met meeslepende zigeunerklanken om naar te luisteren en, voor wie dat wil, op te dansen.

Aanvang: 15:00 uur, zaal open: 14:30.
Entree: € 8, consumptie inbegrepen.
Info: Tel 020-644 99 36 »
Reserveren: email naar hhw8@xs4all.nl »
Plaats: Huis van de Wijk Buitenveldert, A.J. Ernststraat 112.

Vrijdag 21 februari - Karaoke met Nino!

Karaoke

Nino zingt vrijdagmiddag van 16 tot 18 uur karaoke van Frank Sinatra tot Glenn Campbell, Frans, Italiaans etc. Nieuw is dat iedereen kan meedoen. Hiervoor kan je linkje van youtube met het nummer dat je wilt zingen sturen aan info@hvdwbuitenveldert.nl » onder vermelding van "Karaoke nino 21 februari 2020". Kom elkaar gezellig ontmoeten en zingen in het café. Er mag en kan natuurlijk gedanst worden.

Aanvang: 16.00-18.00 uur.
Entree: gratis.
Mail: info@hvdwbuitenveldert.nl »

Dinsdag 25 februari - Sjoelen en spelletjes!

Sjoelen

U ben van harte welkom bij de sjoelclub die vorig jaar van start is gegaan. Het voornemen is om in competitieverband dit ouderwets spannende en vermakelijke spel met elkaar te spelen. Dus maak die armspieren alvast los en kom sjoelen!

Tijd: 14.00 - 16.00 uur.
Entree: € 2,50 per keer, inclusief koffie en thee.

Elke woensdag en donderdag - Inloop: De buurvrouw

inloop de buurvrouw

U bent van harte welkom op woensdag en donderdag tussen elf en vier uur bij de Inloop De Buurvrouw. Deze Inloop is voor Jan en alleman, die behoefte heeft aan een luisterend oor, een kop koffie, afleiding of bijvoorbeeld een vraag heeft. We bieden gezelligheid, ondersteuning en informatie.
U kunt ook voor € 2,50 meelunchen en u kunt zich daar ter plekke of telefonisch voor opgeven. Nel, Pauline, Carla of Heleen staan klaar met de koffie.

Datum: Elke woensdag en donderdag.
Tijd: 11.00 - 16.00 uur.
Entree: gratis.
Plaats: Huis van de Wijk Buitenveldert, A.J. Ernststraat 112.
Info: Tel 020 - 644 99 36 »
Mail: info@hvdwbuitenveldert.nl » of
dagbestedingvreugdehof@amstelring.nl »
Download de poster: Download als PDF file »

Vrijdagavond 28 februari - UIT in Buitenveldert:
Dans & Diner met Peter Marnier

peter marnier

Op vrijdag 28 februari kunt u weer UIT in Buitenveldert.
Dans & Diner is een geanimeerd inloopcafé met live muziek van Peter Marnier, een hapje en een drankje. Aansluitend wordt het diner geserveerd.

Peter Marnier draait al jaren mee als zanger en dj in het artiestenvak. Door zijn warme stemgeluid en unieke stijl weet hij publiek van jong en oud telkens weer te boeien.
Met zijn uitgebreide Engelstalige en Nederlandse repertoire speelt hij moeiteloos in op de keuze en wensen van het publiek.

Aanvang: muziek vanaf 16.00 uur, diner vanaf 18.00 uur.
Entree: muziek gratis; diner € 8,00.
Plaats: Huis van de Wijk Buitenveldert, A.J. Ernststraat 112.
Reserveren diner & info: Tel 020-644 99 36 »
Email: info@hvdwbuitenveldert.nl »
Website Peter Marnier: petermarnier.nl » of klik op de foto.

De Wijkkrant van februari 2020 staat online

De nieuwste wijkkrant is verschenen en voor wie hem direct wil lezen, staat hij hier online! »

In deze wijkkrant ondermeer: Bewoners over het VERDI-project, Muzikale geheimen van Buitenveldert, Dans voor senioren in Amstelveen, Toekomstmuziek: Op zoek naar contrast!, Kunst in Buitenveldert: Zuidas Art Projects, Amsterdam werkt aan duurzaamheid, Schooltuinles van meester Meester, Amstelpark, een tuin voor iedereen, Verbonden in Zuid, De toekomst van het Zuidasdok en natuurlijk de column van Julius! Verder worden alle evenementen, activiteiten en bijeenkomsten in de buurt vermeld.

Blijf op de hoogte van alle gebeurtenissen in en rondom Buitenveldert en klik op deze link » of op de afbeelding om de wijkkrant te bekijken.

Overzicht van alle activiteiten in februari 2020

activiteiten

Ook dit najaar zijn er weer vele activiteiten zoals haarverzorging, een vriendenclub, een klassiek koor, een open atelier, een sociaal loket, maar ook gymnastiek 55+, bridge, gitaarles, Italiaans voor beginners en een spreekuur GGZ. Dit is maar een kleine greep uit het aanbod deze maand.
Er is echt zo veel te doen in het Huis van de Wijk Buitenveldert.
Kijk snel wat er voor u bij zit en kom langs!

Het overzicht van alle activiteiten binnen en rondom het
Huis van de Wijk Buitenveldert is online te lezen.
Klik op onderstaande link of op de afbeelding hiernaast.

Link: Naar overzicht van de activiteiten »
Download: Download hier direct de PDF file »

Gezocht: vrijwilligers

vrijwilliger

Vindt u het leuk om buurtgenoten te ontmoeten, uw netwerk uit te breiden en iets te betekenen voor een ander? Uw talenten in te zetten en bij te dragen aan een prettig leefbare buurt? Wij zoeken regelmatig vrijwilligers die zich willen inzetten voor wijkbewoners.
Voor u nadere informatie over
actuele vrijwilligersvacatures,
klik je op deze link »