Dinsdag 9 juli - Karin's Eetcafé

Karin's Eetcafé

Op de tweede dinsdag van de maand serveert Karin met haar team een heerlijk driegangenmenu: vers, gezond en met liefde bereid.

NB:In juli en augustus is er geen eetcafé.
Tijd: 17.30 tot 19.30 uur .
Entree: € 8,00
Plaats: Huis van de Wijk Buitenveldert, A.J. Ernstraat 112.
Aanmelden: tot en met 5 juli op Tel 020-644 99 36 »
Mail: info@hvdwbuitenveldert.nl »


Elke woensdag en donderdag - Inloop: De buurvrouw

inloop de buurvrouw

Kom iedere woensdag en donderdag van elf tot vier uur naar Inloop De Buurvrouw voor Jan en alleman.
We bieden gezelligheid, ondersteuning en informatie.

Tijd: 11.00 - 16.00 uur.
Entree: gratis
Plaats: Huis van de Wijk Buitenveldert, A.J. Ernstraat 112.
Info: Tel 020 - 541 61 74 »
Mail: info@hvdwbuitenveldert.nl » of
dagbestedingvreugdehof@amstelring.nl »
Download de poster: Download als PDF file »


Vrijdagavond 12 juli - UIT in Buitenveldert: Dans & Diner met Don & Wim

UIT in Buitenveldert

Op vrijdag 12 juli kunt u weer UIT in Buitenveldert. Op het programma staan Dans & Diner: geanimeerd inloopcafé met live muziek, een hapje en een drankje. Een optreden van Don & Wim behoeft waarschijnlijk nauwelijks uitleg, Don Mercedes, artiestennaam van de Utrechter Rob van Bommel, is een veelzijdig zanger en evenals Wim Karmelk al vanaf de jaren zestig actief in de muziek. Don is een uitstekende "crooner" en zijn repertoire bestaat, naast dat van zijn grote voorgangers Frank Sinatra en Dean Martin, uit oude en nieuwe Country Hits.

Het repertoire van Wim Karmelk, bij de WOCB bezoekers bekend als de zanger van "A Brooklyn Affair" en zijn optredens tijdens zondagsbrunches, bestaat meer uit de populaire songs van o.a. Engelbert Humperdinck, Udo Jürgens, Charles Aznavour, Julio Iglesias etc. Geschikt om te luisteren, op te dansen of gezellig mee te zingen! Daarna genieten van een "aangekleed patatje".

Aanvang: muziek vanaf 16.00 uur, diner vanaf 18.00 uur.
Entree: muziek gratis; diner € 8,00
Plaats: Huis van de Wijk Buitenveldert, A.J. Ernstraat 112.
Reserveren diner & info: Tel 020-644 99 36 »
Email: info@hvdwbuitenveldert.nl »


Zaterdag 13 juli - Repaircafe

Repaircafe

Wist u dat het de reparateurs van het Repair Café lukt om 2 van de 3 defecte producten die buurtbewoners meebrengen weer te maken? Dat zijn de gunstige resultaten van een aantal jaren Repair Café in het Huis van de Wijk. In ons gezellig Café kijken we samen wat er precies kapot is om het daarna te repareren. Mocht dat niet mogelijk zijn dan helpen we verder met een advies zodat u met een gerichte vraag naar een specialist kunt gaan.

Door repareren te promoten, willen we bijdragen aan duurzaamheid. Elke 2e zaterdag van de maand van 13.00 tot 16.00 uur zijn de deuren voor u geopend en vrijwilligers helpen u graag.
NB: In augustus is er geen repaircafe.

We kunnen nog wat extra handige mensen gebruiken om ons reparatieteam te versterken!

Aanvang: 13.00 tot 16.00 uur.
Entree: gratis
Plaats: Huis van de Wijk Buitenveldert, A.J. Ernstraat 112.
Info: Tel 020-644 99 36 »
Mail: repaircafebuitenveldert@gmail.com »


Dinsdagavond 16 juli - Literair Café

Literair Café

Laat je schrijverstalent zien! Vanaf 23 jaar is iedereen in Amsterdam Zuid van harte welkom bij het literair Café. In onze groep delen we korte verhalen of gedichten met elkaar.

Aanvang: 19.30 - 21.30 uur.
Entree: € 5,00 per avond.
Plaats: Huis van de Wijk Buitenveldert, A.J. Ernstraat 112.
Aanmelden en info: LiterairCafeBuitenveldert@gmail.com »


Zondag 21 juli - Opera Café Belcanto

Opera Café Belcanto

Op zondag 16 juni en zondag 21 juli bent u van harte welkom bij het Opera Café Belcanto in het Huis van de Wijk Buitenveldert. U kunt luisteren naar een plaatje en een praatje, of zoals dat tegenwoordig heet: een cd’tje en een weetje. Na het succes van Opera Pietje in voorgaande jaren, zetten we dit programma voort met buurtbewoner Anton. Dat is genieten van dezelfde mooie aria’s, ouvertures en intermezzo’s en u als publiek.

Anton zoekt de grenzen op onder het motto "Als je de grens passeert heb je pas echt vakantie". Zou hij binnen de grenzen van de opera blijven of gaat hij er overheen? Laat u verrassen bij Opera Café Belcanto.

Aanvang: 14.00 – 16.30 uur.
Entree: gratis
Plaats: Huis van de Wijk Buitenveldert, A.J. Ernstraat 112.
Info: Tel 020-644 99 36 »
Email: info@hvdwbuitenveldert.nl »


Dinsdag 23 juli - Sjoelen!

Sjoelen

U ben van harte welkom bij de sjoelclub die vorig jaar van start is gegaan. Het voornemen is om op een ongedwongen manier dit ouderwets spannende en vermakelijke spel met elkaar te spelen, dus maak die armspieren alvast los en kom sjoelen! N.B: In augustus is er geen sjoelen.

Tijd: 14.00 - 16.00 uur.
Entree: € 2,50 per keer, inclusief koffie en thee.
Plaats: Huis van de Wijk Buitenveldert, A.J. Ernstraat 112.
Info: Tel 020-644 99 36 »
Mail: info@hvdwbuitenveldert.nl »


Vrijdag 2 augustus: Bingo!

bingo

Speel mee! Elke eerste vrijdag van de maand Bingo in het Huis van de Wijk Buitenveldert. Aanmelden is nodig.

Aanvang: 16.00 - 19.00 uur.
Entree: € 6,00 inclusief drie bingorondes, een kopje soep en koffie/thee.
Plaats: Huis van de Wijk Buitenveldert, A.J. Ernstraat 112.
Info en aanmelden: Tel 020-644 99 36 »
Mail: info@hvdwbuitenveldert.nl »


Maandag 5 augustus - Burenkoffie!

UIT in Buitenveldert

Deze zomer ben u weer van harte welkom bij onze Burenkoffie. Gezellig bijkletsen met buurtgenoten onder het genot van een lekker kopje koffie en verschillende zoete en hartige hapjes. Graag van te voren aanmelden via: Tel 020-644 99 36 »

Aanvang: 11.00 - 12.30 uur.
Entree: € 4,-
Plaats: Huis van de Wijk Buitenveldert, A.J. Ernstraat 112.
Info: Tel 020-644 99 36 »
Mail: info@hvdwbuitenveldert.nl »


Vrijdag 16 augustus - Masterclass van Willem Brons

willem brons.jpg

Op vrijdag 16 augustus 2019 vindt er in het Huis van de Wijk een heel bijzonder concert plaats. Dat is betreft het eerste concert dat door de deelnemers aan de jaarlijkse masterclass van Willem Brons wordt gegeven. De deelnemers zijn allen al als master afgestudeerd, hebben succesvol aan concoursen deelgenomen en zijn begonnen aan hun muzikale loopbaan. Sommigen heb al in grote concertzalen gespeeld zoals bv. het 1e pianoconcert van Tsjaikovski in het Konzerthaus in Berlijn met groot orkest. Een uitgelezen gelegenheid om in uw buurt toppianisten te horen.

Willem Brons is op 16 december jl. onderscheiden met de Andreas-penning van de stad Amsterdam. Na afloop van zijn recital in de Kleine zaal van het Concertgebouw ontving hij de penning uit handen van de loco-burgemeester en wethouder Kunst & Cultuur Touria Meliani. De Andreaspenning, een onderscheiding van de gemeente Amsterdam, wordt uitgereikt aan personen die voor de stad prestaties met een landelijke uitstraling hebben verricht op het gebied van sport, wetenschap, journalistiek, kunst, politiek, economie, media, onderwijs of musea. 

Op 9 oktober jl. nam Willem Brons als geliefd en begenadigd docent afscheid van het Conservatorium van Amsterdam, waar hij sinds 1968 piano, kamermuziek en liedbegeleiding doceerde. Precies vijftig jaar lang leidde hij met verve en een groot pedagogisch talent verschillende generaties pianisten op. Daarnaast gaf hij vele masterclasses en nam hij plaats in jury's van belangrijke internationale pianoconcoursen. Hij is daarmee van onschatbare waarde geweest voor de pianomuziek in het algemeen en het Conservatorium van Amsterdam in het bijzonder.

Aanvang: 20.00-22.30 uur. Aanvang 19.30 uur.
Entree: Vrijwillige bijdrage
Plaats: Huis van de Wijk Buitenveldert, A.J. Ernstraat 112.
Reserveren diner & info: Tel 020-644 99 36 »
Email: m.w.mank@gmail.com »


De Wijkkrant van Juni 2019 staat online

De nieuwste wijkkrant is verschenen en snel op veel plekken in de buurt te verkrijgen. Voor wie hem direct wil lezen, staat hij hier online! »

In deze wijkkrant ondermeer: Flora Breemer: "een hele generatie piept niet", Lokaal ambachtelijk voedsel, Mevrouw Schultz 100 jaar!, Schilderachtige Botanische Tuin, Kunst in Buitenveldert: aquarellen en tekeningen van Melissa Halley, het mooiste terras van Buitenveldert/Zuidas, Tosca uitvoering op het Ontmoetingseiland onder de Levensboom, Welkom in Amstelland en natuurlijk weer de column van Julius! Verder worden alle evenementen, activiteiten en bijeenkomsten in de buurt vermeld.

Blijf op de hoogte van alle gebeurtenissen rondom Buitenveldert en klik op deze link » of op de afbeelding om naar de wijkkrantpagina te gaan.


Overzicht van alle activiteiten in de zomer van 2019

activiteiten

Ook deze zomer zijn er weer vele activiteiten zoals haarverzorging, een vriendenclub, een klassiek koor, een open atelier, een sociaal loket, maar ook gymnastiek 55+, bridge, gitaarles, Italiaans voor beginners en een spreekuur GGZ. Dit is maar een kleine greep uit het aanbod deze maand. Er is echt zo veel te doen in het Huis van de Wijk Buitenveldert. Kijk snel wat er voor u bij zit en kom langs!

Het overzicht van alle activiteiten binnen en rondom het
Huis van de Wijk Buitenveldert is online na te lezen,
Klik op onderstaande link of op de afbeelding hiernaast.

Link: Naar overzicht van de activiteiten »
Download: Download hier direct de PDF file »
Info: Tel 020-644 99 36 »
Mail: info@hvdwbuitenveldert.nl »


Gezocht: vrijwilligers

vrijwilliger

Vindt u het leuk om buurtgenoten te ontmoeten, uw netwerk uit te breiden en iets te betekenen voor een ander? Uw talenten in te zetten en bij te dragen aan een prettig leefbare buurt? Wij zoeken regelmatig vrijwilligers die zich willen inzetten voor wijkbewoners.
Voor u nadere informatie over
actuele vrijwilligersvacatures,
klik je op deze link »