Sluiting kantoor tijdens de zomervakantie

Wegens de zomervakantie is het kantoor van het Huis van de Wijk Buitenveldert gesloten van maandag 30 juli t/m vrijdag 17 augustus. Vanaf maandag 20 augustus zijn wij weer bereikbaar. Het gebouw en ons café zijn gewoon open en geplande activiteiten lopen door.
Heeft u vragen? Neem dan contact op met de receptie op Telnr: 020 - 642 28 35


Zondag 12 augustus - Opera Café Belcanto

operahouse

Op twee zomerse zondagen bent u van harte welkom bij het Opera Café Belcanto in het Huis van de Wijk Buitenveldert. U kunt luisteren naar een plaatje en een praatje, of zoals dat tegenwoordig heet: een cd’tje en een weetje.

Na het succes van Opera Pietje in voorgaande jaren, zetten we dit programma voort met buurtbewoner Anton. Dat is genieten van dezelfde mooie aria’s, ouvertures en intermezzo’s en u als publiek.

Anton zoekt de grenzen op onder het motto ‘Als je de grens passeert heb je pas echt vakantie’. Zou hij binnen de grenzen van de opera blijven of gaat hij er overheen? Laat u verrassen bij Opera Café Belcanto.

Tijd: 14.00–16.30 uur
Entree: gratis


Plaats: Huis van de Wijk Buitenveldert, A.J. Ernststraat 112, tegenover het Gelderlandplein. Info: Telnr: 020 644 99 36 of via Email: info@wocbuitenveldert.nl »


Zondag 26 augustus - Opera Rusalka in het Gijsbrecht van Aemstelpark

opera rusalka

Na twee jaar komt de Dutch Opera Studio van Wiebke Göetjes weer terug op het Ontmoetingseiland in Buitenveldert. Op zondag 26 augustus gaat Dvorak’s Rusalka van start in een 2 x 45 minuten durende voorstelling.

Wanneer, diep in het woud, de nacht valt over een meer, ontwaken de waternimfen leven. Zij dansen en spelen vrolijk aan de oever en plagen hun vader, de watergeest, wanneer die eveneens uit het water opduikt.

Hun zus, de mooie Rusalka, deelt echter niet in hun plezier. Zij vertelt de reden van haar verdriet: onlangs zag zij een knappe jonge prins baden in het meer, en werd onmiddellijk smoorverliefd op hem. Nu verlangt zij naar een menselijke gedaante en een ziel, om de liefde van deze jongeman te winnen.

De watergeest probeert zijn dochter te waarschuwen voor deze onmogelijke liefde, maar tevergeefs. In de beroemde weemoedige aria “Lied aan de Maan” lucht zij haar hart tegenover de volle maan die over het meer schijnt.

De voorstelling start om 14.00 uur.
De toegang is gratis
Uitvoering: Dutch Opera Studio van Wiebke Göetjes. Locatie: Ontmoetingseiland in het Gijsbrecht van Aemstelpark in Buitenveldert. Bij slecht weer wordt uitgeweken naar het Huis van de Wijk (A.J. Ernststraat 112)
ontmoetingseiland@kpnmail.nl »


Zondag 2 september - Zomerfeest Amstelpark

Zondag 2 september 2018. Tijd: 11.30 - 17.00 uur

Het Zomerfeest Amstelpark is er voor alle Amsterdammers die zich graag laten meenemen in de zomerse schoonheid van het Amstelpark. Het parkfeest biedt een podium aan liefhebbers en professionele kunstenaars, natuurinitiatieven en ambachtslieden die actief verbonden zijn aan het park of omringende wijken. Je kan komen schaken of houtbewerken. Er zijn muzikale optredens, creatieve en groene workshops, demo’s, natuurwandelingen en beeldende kunst.
De toegang is vrij.

Het kleinschalige parkfeest is een initiatief van en voor de buurt. De optredens, demonstraties en exposities zijn verdeeld over verschillende plekken in het park, tussen de Orangerie, het Glazen Huis, het Stadshout Paviljoen en het Belgische Paviljoen. Je wordt verleid al wandelend door het park, van meerdere kunst-, cultuur- en natuurvormen te genieten. Ook de reguliere parkbezoeker kan zich laten verrassen door verborgen parels van en in het Amstelpark. Het programma bestaat uit blokjes van een uur of een half uur, waardoor je kan proeven van verschillende culturele, groene, maatschappelijke en sportieve initiatieven uit de buurt. Om 15.30 uur besluit het parkfeest met een optreden van de Laura Kits Band in het Stadshout Paviljoen.

Deelnemers zijn (onder voorbehoud): IVN Amsterdam, De Toren van Klinker, Stadshout, Kunstengroep Buitenveldert, zangeres Laura Kits, Anton Groeneschey (fotografie), Kinderboerderij, schaakvereniging EsPion, Taoistische Taichi Vereniging, Zanggroep Grof Volkoren, Denijs (zang, gitaar), pianiste Lucanet, Galerie Black Box, Art of Wines, Asbon Design (couture), Jizzbirding, Danielle van Vree (performance), VanRoelink (kunst) en Robbert van der Horst (kunst).

Op de dag zelf is een compleet programma met plattegrond en een overzicht van alle activiteiten in het park beschikbaar.

De kracht van het Zomerfeest Amstelpark zit in de samenwerking met bewoners, lokale organisaties, ondernemers uit het park en verenigingen in de wijk waarin het Amstelpark is gelegen. Kunst, cultuur en natuur worden ingezet als verbindingsmiddel. De organisatie van Zomerfeest Amstelpark is een samenwerkingsverband tussen Vereniging Vrienden van het Amstelpark, Dichtbij in het Park, het Tekenkabinet, Natuur & Milieuteam Zuid en Zone2Source.

Het Zomerfeest Amstelpark wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Amsterdam (Stadsdeel Zuid) Meer informatie & programma: amstelparkvrienden.nl »


De Muuragenda voor Juni, Juli en Augustus 2018 staat online!

De nieuwste Muuragenda met alle cursussen en activiteiten in en om het Huis van de Wijk Buitenveldert staat online. Deze agenda beslaat de zomermaanden van 2018.

Kijk of er iets leuks voor u bij zit en kom gezellig langs in het Huis van de Wijk Buitenveldert, A.J. Ernststraat 112.

Wij hebben een enorm aanbod. Van spaanse les tot sjoelen, van zang en dans tot zenmeditatie en van gym tot gitaarles. We hebben voor iedereen en voor elke leeftijdscategorie iets leuk om aan mee te doen.

klik op deze link » of op het plaatje om direct naar de agenda te gaan. Meer informatie? Bel ons op: 020-644 99 36»GVB helpt u op weg - Wijzigingen in het OV per 22 juli aanstaande.

Per 22 juli 2018 verandert het OV-netwerk op veel punten in en rond de stad. Op deze dag gaat ook de Noord/Zuidlijn rijden. Hiermee zullen de vaste routes in het OV voor veel mensen veranderen.
Het GVB maakt iedereen graag wegwijs in het nieuwe OV-netwerk zodat iedereen snel gewend is.

Vanaf 22 juli verandert het openbaar vervoer in en rond Amsterdam. Wilt u weten wat er voor u verandert vanaf 22 juli aanstaande? Bezoek dan de website van het GVB: www.gvb.nl/nieuwetijden ».

 


De Wijkkrant van juni t/m augustus 2018 staat online

De nieuwste wijkkrant is verschenen en binnenkort op veel plekken in de buurt te verkrijgen. Voor wie hem direct wil lezen, staat hij hier online! »

In deze wijkkrant ondermeer: Stadsdeelcommissie Zuid: "Wij zijn ook bewoners en weten wat er speelt", Commentaren uit de wijk, Muzikale geheimen van Buitenveldert, Kunst in Buitenveldert: Keramiste Willeke Dokter, Voorlezen in het Kunstcafé, Jaarlijkse schrijfwedstrijd, Stichting Beschermers Amstelland organiseert de Amstellanddag, Kinderen runnen tijdelijk pop-up restaurant, dag van de bouw op de Zuidas en natuurlijk de column van Julius! Verder worden alle evenementen, activiteiten en bijeenkomsten in de buurt vermeld.

Blijf op de hoogte van alle gebeurtenissen in en rondom Buitenveldert en klik op deze link » of op de afbeelding om naar de wijkkrantpagina te gaan.


Zaal huren?

theaterzaal-klein

Wist u dat in het Huis van de Wijk ook zalen kunt huren?

Het Huis van de Wijk Buitenveldert beschikt over diverse zalen zoals vergaderzalen, spreekruimte, grote, kleine of totale theaterzaal, leskeuken, atelier en een Café.

 


Ontdek je eigen levensenergie met Pranic Healing

Pranic Healing Pranic Healing

Tijdens de inloop kan je ervaren wat Pranic Healing voor je kan betekenen. Je krijgt een 20 minuten durende één-op-één behandel-sessie van een de aanwezige ervaren Pranic Healers.
Pranic Healing is een holistische behandel-methode waarbij het lichaam niet wordt aangeraakt.
Het gebruikt levensenergie of prana om het zelfherstellend vermogen van het lichaam te bevorderen. De ervaring leert dat het effectief is bij het snel verhelpen van uiteenlopende klachten als hoofdpijn, rugpijn, stress, slapeloosheid en nog veel meer.

De avonden worden begeleidt door Mausam en Keshen. Inmiddels bijna 10 jaar getrouwd en elk meer dan 15 jaar ervaring in Pranic Healing. Mausam heeft gewerkt in finance en risico management, met twee masters in bedrijfsadministratie en financiën. Na 12 jaar in het werkveld, koos zij ervoor haar eigen adviesbureau te starten. Keshen is oprichter en CTO van een medisch-technologisch bedrijf en heeft een graad in geneeskunde (hij koos ervoor geen co-schappen te doen en geen arts te worden). Momenteel is hij druk doende zijn promotie af te ronden.

Meer weten? Kom het proberen:
Iedere week is inloop mogelijk
Elke 1ste en 3de donderdag van de maand.
Tijd: 20.00 – 22.00 uur.

Plaats: Huis van de Wijk, A.J. Ernststraat 112, Amsterdam.
Email: info@hvdwbuitenveldert.nl
Telefoon:020-644 99 36
Kosten: vrijwillige bijdrage

Klik op de afbeelding om de poster vergroot te bekijken


Gezocht: vrijwilligers

vrijwilliger

Vindt u het leuk om buurtgenoten te ontmoeten, uw netwerk uit te breiden en iets te betekenen voor een ander? Uw talenten in te zetten en bij te dragen aan een prettig leefbare buurt? Wij zoeken regelmatig vrijwilligers die zich willen inzetten voor wijkbewoners. Op de pagina Vrijwilligers vindt u nadere informatie over actuele vrijwilligersvacatures.