27 juli - Tour de Chant!

De Tour de Chant OSF is een liedjesprogramma voor Amsterdamse ouderen in Amsterdamse buurthuizen, huizen van de wijk, bibliotheken, verzorgingshuizen en overige ontmoetingscentra voor ouderen. De uitvoeringen vinden in de ochtend of middag plaats.

Ruim twee uur lang brengen vijf finalisten van het Ouderen Songfestival onder begeleiding van artistiek leider en pianist Kees van Zantwijk hun repertoire ten gehore. Iedere Tour de Chant is anders, maar gevarieerd en bruisend is het programma altijd. Met een repertoire dat uiteenloopt van jazz tot pop, van chanson tot levenslied, van klassieke aria tot populaire meezinger.

klik op deze link » of op het plaatje om meer te lezen over de tour de Chant.
Meer informatie? Bel ons op: 020-644 99 36»De Muuragenda voor Juni, Juli en Augustus 2018 staat online!

De nieuwste Muuragenda met alle cursussen en activiteiten in en om het Huis van de Wijk Buitenveldert staat online. Deze agenda beslaat de zomermaanden van 2018.

Kijk of er iets leuks voor u bij zit en kom gezellig langs in het Huis van de Wijk Buitenveldert, A.J. Ernststraat 112.

Wij hebben een enorm aanbod. Van spaanse les tot sjoelen, van zang en dans tot zenmeditatie en van gym tot gitaarles. We hebben voor iedereen en voor elke leeftijdscategorie iets leuk om aan mee te doen.

klik op deze link » of op het plaatje om direct naar de agenda te gaan. Meer informatie? Bel ons op: 020-644 99 36»Zondag 12 augustus - Opera Café Belcanto

operahouse

Op twee zomerse zondagen bent u van harte welkom bij het Opera Café Belcanto in het Huis van de Wijk Buitenveldert. U kunt luisteren naar een plaatje en een praatje, of zoals dat tegenwoordig heet: een cd’tje en een weetje.

Na het succes van Opera Pietje in voorgaande jaren, zetten we dit programma voort met buurtbewoner Anton. Dat is genieten van dezelfde mooie aria’s, ouvertures en intermezzo’s en u als publiek.

Anton zoekt de grenzen op onder het motto ‘Als je de grens passeert heb je pas echt vakantie’. Zou hij binnen de grenzen van de opera blijven of gaat hij er overheen? Laat u verrassen bij Opera Café Belcanto.

Tijd: 14.00–16.30 uur
Entree: gratis


Plaats: Huis van de Wijk Buitenveldert, A.J. Ernststraat 112, tegenover het Gelderlandplein. Info: Telnr: 020 644 99 36 of via Email: info@wocbuitenveldert.nl »


Maandag 6 augustus - Burenkoffie!

Burenkoffie!

Deze zomer ben u weer van harte welkom bij onze Burenkoffie. Gezellig bijkletsen met buurtgenoten onder het genot van een lekker kopje koffie en verschillende zoete en hartige hapjes.

Datum: Maandag 2 juli en 6 augustus
Tijd: 11.00 – 12.30 uur
Prijs: € 4,-

Aanmelden: telefonisch aanmelden bij Wijkontmoetingscentrum Buitenveldert
voor maandag 2 juli en maandag 6 augustus,
op Telnr: 020 644 99 36
Plaats: Huis van de Wijk Buitenveldert, A.J. Ernstraat 112, tegenover het Gelderlandplein.


GVB helpt u op weg - Wijzigingen in het OV per 22 juli aanstaande.

Per 22 juli 2018 verandert het OV-netwerk op veel punten in en rond de stad. Op deze dag gaat ook de Noord/Zuidlijn rijden. Hiermee zullen de vaste routes in het OV voor veel mensen veranderen.
Het GVB maakt iedereen graag wegwijs in het nieuwe OV-netwerk zodat iedereen snel gewend is.

Vanaf 22 juli verandert het openbaar vervoer in en rond Amsterdam. Wilt u weten wat er voor u verandert vanaf 22 juli aanstaande? Bezoek dan de website van het GVB: www.gvb.nl/nieuwetijden ».

Met vriendelijke groet;
Kim Remmers;
Events, Sponsoring & Corporate Communications.
Telnr: 06 251 644 41»
Email: kim.remmers@gvb.nl »
Aanwezig op maandag t/m donderdag en vrijdagochtend.


De Wijkkrant van Juni 2018 staat online

De nieuwste wijkkrant is verschenen en binnenkort op veel plekken in de buurt te verkrijgen. Voor wie hem direct wil lezen, staat hij hier online! »

In deze wijkkrant ondermeer: Stadsdeelcommissie Zuid:"Wij zijn ook bewoners en weten wat er speelt", Commentaren uit de wijk, Muzikale geheimen van Buitenveldert, Kunst in Buitenveldert: Keramiste Willeke Dokter, Voorlezen in het Kunstcafé, Jaarlijkse schrijfwedstrijd, Stichting Beschermers Amstelland organiseert de Amstellanddag, Kinderen runnen tijdelijk pop-up restaurant, dag van de bouw op de Zuidas en natuurlijk de column van Julius! Verder worden alle evenementen, activiteiten en bijeenkomsten in de buurt vermeld.

Blijf op de hoogte van alle gebeurtenissen in en rondom Buitenveldert en klik op deze link » of op de afbeelding om naar de wijkkrantpagina te gaan.


In het Gijsbrecht van Aemstelpark vond de Nationale Herdenking plaats

4 mei 2018

In het Gijsbrecht van Aemstelpark vond 4 mei onder ruime belangstelling de Nationale Herdenking plaats. Ook het Huis van de Wijk Buitenveldert was vertegenwoordigd.
Bestuursleden van het Wijkontmoetingscentrum Buitenveldert legden een krans.


Huur een zaal of professionele keuken

theaterzaal-klein

Wist u dat in het Huis van de Wijk ook zalen kunt huren?

Het Huis van de Wijk Buitenveldert beschikt over diverse zalen zoals vergaderzalen, spreekruimte, grote, kleine of totale theaterzaal, leskeuken, atelier en een Café.

Als vereniging of stichting komt u in aanmerking voor de gereduceerde prijs. Tevens kunt u bij de activiteiten eventueel een lunch en/of andere catering bestellen. Dit altijd na voorafgaand overleg.

Zie voor zaalverhuur voor een commerciële of particuliere bijeenkomst de pagina zaalverhuur.


Ontdek je eigen levensenergie met Pranic Healing

Pranic Healing Pranic Healing

Tijdens de inloop kan je ervaren wat Pranic Healing voor je kan betekenen. Je krijgt een 20 minuten durende één-op-één behandel-sessie van een de aanwezige ervaren Pranic Healers.
Pranic Healing is een holistische behandel-methode waarbij het lichaam niet wordt aangeraakt.
Het gebruikt levensenergie of prana om het zelfherstellend vermogen van het lichaam te bevorderen. De ervaring leert dat het effectief is bij het snel verhelpen van uiteenlopende klachten als hoofdpijn, rugpijn, stress, slapeloosheid en nog veel meer.

De avonden worden begeleidt door Mausam en Keshen. Inmiddels bijna 10 jaar getrouwd en elk meer dan 15 jaar ervaring in Pranic Healing. Mausam heeft gewerkt in finance en risico management, met twee masters in bedrijfsadministratie en financiën. Na 12 jaar in het werkveld, koos zij ervoor haar eigen adviesbureau te starten. Keshen is oprichter en CTO van een medisch-technologisch bedrijf en heeft een graad in geneeskunde (hij koos ervoor geen co-schappen te doen en geen arts te worden). Momenteel is hij druk doende zijn promotie af te ronden.

Meer weten? Kom het proberen:
Iedere week is inloop mogelijk
Elke 1ste en 3de donderdag van de maand.
Tijd: 20.00 – 22.00 uur.

Plaats: Huis van de Wijk, A.J. Ernststraat 112, Amsterdam.
Email: info@hvdwbuitenveldert.nl
Telefoon:020-644 99 36
Kosten: vrijwillige bijdrage

Klik op de afbeelding om de poster vergroot te bekijken


Gezocht: vrijwilligers

vrijwilliger

Wij zoeken regelmatig vrijwilligers die zich willen inzetten voor buurtgenoten. Op de pagina Vrijwilligers vindt u nadere informatie over actuele vrijwilligersvacatures.

Wat levert het u op?
Meedoen als vrijwilliger in uw eigen buurt is plezierig en bevredigend. Zo kunt u:

  • Buurtgenoten ontmoeten
  • Uw netwerk uitbreiden
  • Nieuwe dingen leren
  • Uw talenten inzetten
  • Iets betekenen voor een ander
  • Bijdragen aan een prettig leefbare buurt